2 Nisan 2013 Salı

Kıskançlığın ilişkiye etkileri

Dozunda kıskançlık ilişkilere heyecan verir ancak aşırı kıskançlık ilişkileri çekilmez hale getirir. Sadece kıskanmaya odaklanan tarafsanız ilişkinizde mutlu olamazsınız. Hiç olmayacak kişilerden, hiç olmayacak zamanlarda kıskançlık etmek sevgilinize, eşinize güvensizliğinizin bir göstergesidir.
Sevgiliniz sizinle birlikteyse zaten sizden başkasını gözü görmez. Sizin kıskançlık duygunuz nedeniyle aklınızdan geçen tonlarca fikir onların aklının köşesinden bile geçmez. 
Bazı insanlar vardır sevgililerini en samimi arkadaşlarından bile kıskanır. Bu ilişki sadece kıskanan için değil kıskanılan taraf içinde çok zor durumlara yol açar. Sizin kıskançlık duygunuz yüzünden sevgiliniz arkadaşlarıyla konuşamayacak mı ? Arkadaşlarıyla olan muhabbetlerini kesip atacak mı ? Onları bir anda hayatlarından silecek mi ? Biraz mantıklı olun lütfen. 

  • Kıskançlık ilişkinizi bitirir

Aşırı kıskançlık ilişkinizin zamanla bitmesine yol açar. Birbirine güvensiz iki taraf bir ilişkiyi ne kadar yürütebilir ki ? Sevgiliniz ona hiç güvenmediğinizi düşünür ve zamanla sizden soğur. Sizin onu sevdiğinizden bile şüphe etmeye başlar.

  • Siz onun hayatında onu mutlu etmek için mi varsınız yoksa ona kısıtlamalar getirip, tutsak olarak yaşatmak için mi varsınız ? Bu ayrımı yapmak çok önemli.

Seven kişi sevdiği kimseyi kıskanır ama dozunda kıskanır. Dozunda kıskançlıklar ilişkiyi heyecanlı ve eğlenceli yapar.

  • Kıskançlığı aşırı sevgi belirtisi olarak görenler;
Saçmalamayın ! Kıskançlığın dozunda olanı sevgi belirtisidir. Aşırı dozda olan sevginin belirtisi değil ona, kendine güvenmediğinizin bir göstergesidir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder