3 Nisan 2013 Çarşamba

Blog yazmanın incelikleri

Kendinize bir blog kurdunuz ama neyi yapıp, neyi yapmamanız gerektiğini bilmiyorsunuz. Bu yazımda sizlere blog yazmanın inceliklerinden bahsedeceğim.
Öncelikle bir blog açtığınıza göre bu blogu sürekli güncel tutmanız gerektiğini de bilmeniz gerekir. Çünkü güncel olmayan bloglar pek tutulmaz, arama motorlarında en altlarda yer alırlar.
Bir kaç başlık halinde Blog yazmanın inceliklerine değineceğim.
1-Özgün olun
Sözcükleriniz de, kelimeleriniz de, cümleleriniz de, paragraflarınız da yani metinleriniz de özgün olmalısınız. Yazdığınız yazı tamamen size ait olmalı, sizin düşünceleriniz yer almalıdır. Birilerinden alıntı yapmayı düşünüyorsanız zaten blog açmanıza gerek yok. 
2-Sabırlı olun
Yazmaya devam edin. Sürekli yazın. 1-2 hafta yazıp 3. hafta yazmayı bırakmayın. Sizin yazılarınızı takip eden insanları bulabilmek için sürekli yazın. Uzman olduğunuz bir konuda okura bilgi verebilecek yazılar yazın. Bu şekilde o konuya ilgi duyan okur sizin yazılarınızı sürekli takip eder. Bir sonra ki yazınızın yayınlanmasını dört gözle bekler.
3-İsteyerek yapın!
Blog yazmayı isteyerek yapın. Kazanç sağlamak için yaparsanız bir süre sonra kazanç elde edemeyince yazmaktan da sıkılırsınız. Blog yazmak için blog yazın, Kazanç elde etmek için değil !
4-Güncel konulara yönelin
Güncel konularda araştırma yapın ve daha sonra kendi düşüncelerinizi belirten bir yazıyı blogunuzda yayımlayın. 
5-Kısa ama öz yazın!
Gereksiz sözcüklere yer vermeyin. Anlatmak istediğinizi  yalın, kısa ve akıcı bir şekilde yazın.
6-Eleştirenlere saygılı olun
Olumlu/olumsuz eleştirilere saygılı olun. Olumsuz eleştirilerden sonra yazmayı bırakmayın. Tekrar yazın. Eleştirilerle kendinizi geliştirin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder